Radioprogramma "De Noordmannen" van Radio Noord

10 februari 2008

(HVHS)Tijd: 08.00 - 11.00 uur

Wim Rozema, secretaris van de HVHS, wandelt samen met Okkie Smit, bestuurslid van de HVHS, en Alex Vissering door het Oosterpark in Hoogezand en omgeving.
Rozema zal vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het Oosterpark en uiteraard komen ook de zorgen over het historische lint Hoofdstraat - Noorderstraat ter sprake.
Verder in het programma: loco-burgemeester Roelof St´┐Żbler over de verpaupering langs de Noorderstraat in Sappemeer; bakker Harrie Meijer van de Kees de Haanstraat over de bijzondere ligging van zijn bakkerij en Janny Tulp over het met sloop bedreigde Bontehuis, waar eens haar voorouders achter de tapkast stonden.

U kunt het programma hier beluisteren (met een mediaplayer)   eerste uur   tweede uur   derde uur
Het Oosterpark omstreeks 1935
Het Oosterpark omstreeks 1985
Verslaggever Okkie Smit in gesprek met Wim Rozema en Janny Tulp over Het BontehuisTerug naar Nieuws en ActiviteitenInhoud Wat is de HVHS Nieuws en Activiteiten Verenigingsblad Pluustergoud Webwinkel HVHS Lid worden Bestuur Links Archief KieKContact webmaster

© Copyright M.M. Rietveldt, Hoogezand: Overname van (gedeelten van) de website en/of (gedeelten van) afbeeldingen is slechts toegestaan na schriftelijke