Met de bus rondom De Dollard en door het Rheiderland

22 mei 2010

Vertrek: Rembrandtplein te Hoogezand om 9.30 uur

Op zaterdag 22 mei 2010 organiseert de Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer en Omstreken een bustocht rondom De Dollard en door het Rheiderland.
500 jaar na de Cosmas- en Damianusstormvloed reizen we door het Nederlandse Dollardgebied en het aangrenzende Duitse Rheiderland.
Onderweg is er gelegenheid voor een drankje en onze pleisterplaats halverwege deze tocht is de Duitse havenstadje Ditzum, alwaar menig visje verschalkt zal kunnen worden.
Gids tijdens deze regionale ontdekkingstocht is ons lid Jan Helmers uit Martenshoek, die op boeiende wijze vertelt over de historie van het landschap.

Convocatie

Een Impressie

© Copyright M.M. Rietveldt, Hoogezand: Overname van (gedeelten van) de website en/of (gedeelten van) afbeeldingen is slechts toegestaan na schriftelijke to