Boottocht Kiel-windeweer

7 juni 2008

Een boottocht over het nieuwe vaarcircuit in Kiel-windeweer

Opgave vr 21 mei 2008 (zie uitnodiging)

Het dorp Kiel-windeweer

De middelste klap in Kiel-windeweer

Op zaterdag 7 juni 2008 organiseerde de Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer en Omstreken een boottocht over het Kieldiep, dat op 2 mei j.l. was heropend als vaarweg. In het kader van de ontwikkeling van een Groninger vaarcircuit worden in Oost-Groningen een groot aantal oude vaarwegen weer bevaarbaar gemaakt en worden nieuwe vaarwegen aangelegd. Als onderdeel van dit project "Van Turfvaart naar Toervaart" werd op 2 mei j.l. de vaarroute van Zuidlaardermeer tot Bareveld weer opgesteld voor scheepvaart. Dit herstel van deze historische waterwegen was voor de HVHS aanleiding om deze vaartocht te organiseren.Twee volle boten met bijna 100 passagiers staken zaterdag om 10 uur van wal.

Een Impressie

Inschepen bij "De Toekomst"

Uitleg door projectleider Kees Ploegman

Vermaak door "De Jantjes"