Opening eerste digitale beeldbank in Hoogezand-Sappemeer

7 februari 2008

Door de nieuwe Commissaris van de Koningin in de provincie Groningen, Max van den Berg, wordt vandaag de eerste digitale beeldbank van de provincie geopend. In deze beeldbank zijn meer dan 5000 foto's van de gemeente Hoogezand-Sappemeer opgenomen en beschreven door vrijwilligers. De beeldbank is tot stand gekomen op initiatief van de medewerkers van het archief van de gemeente Hoogezand-Sappemeer in het bijzonder door het niet aflatende enthousiasme van Teade Smedes en Manfred Ahlte (voormalig secretaris van de Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer).
De leden van de Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer hebben bij de beschrijving van de foto's een belangrijke rol gespeeld.Vooral de oudere leden bleken van onschatbare waarde met hun kennis over de jaren die reeds lang achter ons liggen.

Uit het Dagblad van het Noorden d.d. 8 februari 2008

Leden van de "Werkgroep Fotobeschrijving"                                                                           (Foto: Dennis Beek, Dagblad van het Noorden)

met v.l.n.r. Warner Bakema, Gerrit Stuut, Nel de Boer, Wil van Hout, Inke Terbije en Koos de Vries, allen lid van de HVHS

De beeldbank is te bezoeken op www.beeldbankhs.nl